Over ons

Logo Little Stef

Vacature

Sologitarist

Ben jij die veelzijdige sologitarist die niet kan wachten om lekker te scheuren en riffjes eruit te gooien? Meld je aan via info@littlestef.nl

Stephanie

Zangeres

Steffie staat al vanaf haar 15e als Little Stef op het podium en heeft met haar indrukwekkende stem en performance al veel kroegen, feesten of festivals op zijn kop gezet.

Richard

Slaggitarist

Richard is oprichter van Little Stef en vanaf dag 1 betrokken bij Little Stef. Legt samen met bas en drums een stevig fundament onder de nummers. Richard is in alle opzichten het onmisbare cement binnen de band. 

Joost

Bassist

Joost kan niet alleen bassen, hij drumt en zingt ook als de beste. Een strakke en ritmische bassist met veel ervaring in coverbands zoals Lekker, Insane, MAF en CCR tribute Up Around the Band.

Ben

Drummer

Ook vanaf dag 1 betrokken. Krijgt met zijn opzwepende en dampende beats het publiek snel op de dansvloer. Enthousiaste jongen.

Gijs

Toetsenist

Gijs is net als Little Stef als geheel van alle markten thuis. Hij legt prachtige ‘tapijtjes’ als basis maar ook bespeelt hij de piano met heerlijke solo’s én hij weet uit zijn Nord ook een grommende gruizige Hammond te toveren.

Arjan, Willem en Dirk

Blazerselectie

Arjan, Willem en Dirk ‚The Boskoop Horns‘, vormen het retestrakke kopertrio voor een warme sound met heerlijke rock ’n soul als resultaat. Als je ze ziet bewegen dan weet je dat ze het naar hun zin hebben.

Esmé, Roos en Lianne

Backing vocals

Ofwel de sijsjes. De gouden strotjes van deze drie supermeiden maken de sound van Little Stef compleet. En als Little Stef compleet met 12 man op het podium staat inclusief deze drie dames, dan gaat het los. Reken daar maar op! 

Fotografie: Don van der Meer

Hoe het allemaal is ontstaan

2002….de relatie van Richard Bakker loopt op de klippen. Om troost te vinden heeft hij de keus tussen de gitaar of de fles. Richard gaat op gitaarles en na een paar maanden oefent hij wat rustige nummertjes met Stephanie van Bunningen die hij al van kinds af aan kent. Stephanie heeft de muziek met de paplepel ingegoten gekregen. Haar vader Peter is fervent bluesliefhebber en als het even mogelijk is dan nodigt Peter op de tennisbaan in Bodegraven (waar hij de boel runt) goede bandjes uit voor de tennisfeesten. Steevast pakt Stephanie dan even de microfoon om een liedje mee te zingen.

Als Peter 50 wordt (Stephanie is dan nog maar 15) willen Stephanie en Richard hem verrassen met een heuse live-band op zijn verjaardagsfeestje in sociëteit KRAS in Bodegraven. Richard benadert zijn vriend Ben die al jaren in allerlei bandjes drumt. Op zijn beurt haalt Ben Hans Nottelman erbij met wie hij in een grijs verleden in de kerk een bandje heeft gespeeld. Voor een eenmalig project is Hans wel in en aldus is “Little Stef” geboren. Het optreden in KRAS voor de verjaardag van Peter is een doorslaand succes. Natuurtalent Steffie klinkt in één keer helemaal goed, alleen de band rammelt nog aan alle kanten. 

In 2003 wordt de band voor een vervolgproject versterkt met sologitarist René. René speelt ook viool en het repertoire is verrassend met country- en bluesinvloeden. Een belangrijke impuls krijgt Little Stef & the Gators als Rients zijn intrede doet. Rients – ontdekt op een karaokeavond op….jawel de tennisbaan – is niet alleen een sterke zanger met zijn donkere stem, hij is ook een rasentertainer. En…hij ligt goed bij de meisjes! Jongerencentrum De Zon in Bodegraven staat op zijn kop als Steffie en Rients de boel vermaken. In 2005 wordt Boskoop veroverd. Met de komst van sologitarist Erik (in plaats van René), de Boskoopse buurman van Ben, heeft Little Stef een bezetting gekregen die een flink aantal jaren stand houdt. Erik brengt de rock binnen bij Little Stef en de blues en country verdwijnen naar de achtergrond. Little Stef & the Gators heet vanaf nu kortweg Little Stef en de zegetocht gaat door! Inmiddels speelt Little Stef het dak eraf op festivals als Krostpop, Koninginnedagen in Bodegraven en Boskoop en de najaarsmarkt in Bodegraven. De band staat stevig en Steffie – het “gouden strotje” uit Bodegraven (volgens de regionale kranten) – is uitgegroeid tot een sterke podiumpersoonlijkheid. Samen met Rients verovert ze hart na hart in het Groene hart. In 2006 komt de CD ‘Little Stef Rocks you’ uit, opgenomen in de Art of Soundstudio en de cd geeft een uitstekend beeld van de band.

Rients besluit in 2007 te stoppen met Little Stef. De band kost veel tijd en Rients kan het steeds moeilijker combineren. Na enig overleg besluiten de andere bandleden in een 5 mansformatie door te groeien. En dat lukt prima. Little Stef krijgt menig tentfeest, kroeg of festival op de knieën. Hoogte punten zijn onder andere de concerten voor Flora Live voor ruim 800 a 900 man en Borft Live voor ruim 1.000 mensen. In 2012 als de band bijna 10 jaar bestaat, gaat Erik zijn eigen weg met de coverband Waterproof Shampoo. Een ambitieuze coverband die ruim 40x per jaar optreedt, hetgeen bij Little Stef niet mogelijk is. Al snel is een nieuwe gitarist gevonden en hij komt nog uit Boskoop ook! Gerard Thuis is zijn naam en zijn inbreng is vooral de blues en zijn warme gitaarsound. Minder rock dus maar Little Stef krijgt nieuwe energie van deze nieuwe gitarist. In oktober 2012 als Peter van Bunningen 60 jaar wordt viert Little Stef haar 10-jarig bestaan in Bar Amsterdam. Een supermiddag onder andere door gastspelers zoals Willem van Houten (Long Way Blues) en Erik Ferweda.

Helemaal gezellig wordt het in het najaar van 2012 als de 24-jarige toetsenist Michel Molenaar toetreedt tot Little Stef. Net als Steffie komt hij uit Woerden (Steffie woont inmiddels opzichzelf in Woerden) en hij versterkt de sound van Little Stef met een ronkende hammondsound, warme ‘toetsentapijtjes’ en gevoelige pianopartijen. Little Stef bestaat inmiddels uit zes personen en ze besluiten in 2013 een nieuw project te starten. Little Stef is gonna keep the soul alive! Met ondersteuning van de blazers Willem, Arjan en Dirk worden oude soulnummers van Aretha Franklin, Etta James, Nina Simone, Tina Turner en the Bluesbrothers vertolkt. Steffie rockt niet alleen, ze heeft soul, dat hoor je, dat zie je en dat voel je!  En het wordt een groot succes! De 9-mansformatie wordt regelmatig gevraagd voor festivals, tentfeesten of gewoon in de kroeg. Zo speelt Little Stef op de Woerdense Vakantieweek met o.a. Kensington, Go Back to the Zoo en Handsome Poets. Ze sluiten festivals af zoals Koetstock en Flora Live. En in september 2014 staan ze met veel succes in het voorprogramma van De Dijk voor 900 bezoekers. Ondanks de successen besluit Michel in het voorjaar van 2014 zijn hart te volgen om rock, ska en punk te maken.

Oude bekende Gijs Smit uit Bodegraven neemt zomer 2014 echter vloeiend zijn taak over. In 2019 draagt bassist Hans Nottelman na 17 jaar Little Stef het stokje over aan Joost Hoppenbrouwers (27). Joost brengt nieuw jeugdig elan binnen Little Stef en de band vernieuwt zich in technisch opzicht en qua presentatie. De band evolueert van bluesrockformatie tot allround coverband met een heel breed repertoire. Soul, blues, rock, pop, funk, reggae, country, rock, you name it, Little Stef speelt het. Voor blues en rock liefhebber pur sang Gerard is dat de belangrijkste reden om eind 2020 na bijna tien jaar Little Stef succes te wensen en zijn eigen weg te gaan. Anno 2021 is Little Stef ontwikkeld van een éénmalig verjaardagsproject tot een swingende coverband die elke zaal weer op zijn kop weet te zetten. Het is niet alleen de muziek die hen bindt, maar ook het onderlinge plezier en dat is goed te zien en te horen! De band is in Nederland uitgegroeid tot een begrip en wie Little Stef ook boekt, het is altijd een tevreden klant want de kwaliteit van Steffie en haar mannen verveelt nooit! 

%d bloggers liken dit: